Leren

Het samen leren in de gemeente van Christus is meer dan ooit een noodzaak in een steeds veranderende wereld. Een mens moet bijna alles leren en afleren niet alleen als kind maar ook als volwassene!

Daarom is de missie van deze sector of dit werkveld binnen de gemeente mensen stimuleren en de mogelijkheid bieden om samen met anderen een ontdekkingsreis te maken naar jezelf, naar God en naar de ander in de vorm van ontmoeting, informatie en gesprek.

De sector hoopt dat leden van de gemeente levenslang willen leren en zich voorduren willen vormen en ontwikkelen. De sector ondersteunt door middel van een doopweg de doopouders in de geloofsopvoeding gedurende de eerste vier levensjaren van hun kind.

De sector heeft ook voortdurende aandacht in de geloofsontwikkeling van jongeren. Die aandacht wordt gegeven o.a. door middel van de tienertalk op de zondagochtend die een vierend en lerend karakter heeft. Binnen dit werkveld worden daarom allerlei geloofsthema’s aangedragen die ruimte en tijd bieden om zich samen met anderen te verdiepen en te ontwikkelen.

Zo wordt er jaarlijks een jaarthema vastgesteld van waaruit verschillende themamiddagen worden georganiseerd. Voorts worden er kortlopende en langlopende cursussen en kringen overdag of in de avond aangeboden.

Er is een boekentafel tijdens de kerkdiensten waar boeken kunnen worden aangeschaft of besteld kunnen worden die te maken hebben met de aangeboden thema’s, cursussen en kringen. 

Taken van de sector leren:
Toerusting sectoren, cursussen, kringen, Themamiddagen, activiteiten jaarboekje, boekentafel, doopweg en catechese.