Sector Dienen

Omzien naar elkaar. Meeleven. Dat zijn sleutelwoorden voor de sector Dienen. We geloven in de Goede Herder en daarom willen wij namens die Goede Herder aandacht geven aan elkaar. Het Latijnse woord voor herder is pastor. Daarom noemen we deze dienst van de kerk “Pastoraal werk”.Dat werk is een verantwoordelijkheid van elk gemeentelid: omzien naar elkaar. Aan de sector Dienen is de organisatie van het pastorale werk toevertrouwd.

De sector Dienen bestaat uit: de predikant, één of meer leden van de wijkkerkenraad en de contactpersonen. Voor de coördinatie is er een werkgroep. Die bestaat uit de predikant(en), één of meer leden van de wijkkerkenraad en een vertegenwoordiging van contactpersonen uit de verschillende wijken. De Sector Dienen is ondersteunend voor predikanten en wijkkerkenraad.

De taken van de sector Dienen:

  • bezoeken van en meeleven met gemeenteleden;
  • het rondbrengen van welkomstenveloppen en de daaruit voortvloeiende bezoeken aan nieuwe gemeenteleden;
  • bezoeken van jarigen 75+;
  • het organiseren van wijkavonden c.q. groot-huisbezoeken (met theologische ondersteuningvan de predikant), één maal in het najaar en één maal in het voorjaar;
  • organisatie van de kerst- en paasvieringen voor gemeenteleden 70+.
  • doorgeven van wijzigingen in het ledenbestand aan het Kerkelijk Bureau.
  • gevraagd en ongevraagd advies geven over pastorale zaken aan de predikant en de kerkenraad;

De werkgroep Dienen vergadert 1x per maand (behalve in augustus) in een van de zalen van kerkcentrum De Lichtboog. Indien u nadere informatie wenst, bijvoorbeeld wie de contactpersoon in uw wijk is, kunt u contact opnemen met de voorzitter van de werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..